Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Dobro ali mora još bolje

/Svrljig,decembar 2012.godine/ Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sa komunalnim inspektrorm Miletom Milanovićem, obišao loakalne puteve u severoistočnom delu opštine, radi kontrole zimskog održavanja.

“ Zapazili smo da su u ovom delu putevi uglavnom prohodni. Ima utabanog snega ali sa zimskom opremom saobraćaj može da se odvija bez zastoja. Smatramo da do Lozana, Izvora, Burdima, Bučuma i Tijovca, može da saobraćaju i autobusi javnog prevoza. No, očekuju se nove padavine pa apelujem na komunalce, putare i nadzorne organe, da blagovremeno dejstvuju i osposobe prolaz i do najudaljenijih sela naše opštine kako bi snabdevanje, odlazak djaka u školu i pacijenata do lekara, bilo bez problema. Mi smo to već dogovoriuli na Opštinskom veću i stav je da se prema svima koji se ne pridržavaju naše naredbe, preduzmu enertgične mere i sankcije do smenjivanja rukovodilaca, rekao je predsendik Miletić, posle obilaska “.

On je apelovao na Svete mesnih zajednica da se u skladu sa odlukom opštinskog veća, organizuju za čišćenje ulica i sokaka kroz selo, angažovanjem sosptvenih kapaciteta a opština će finasirati kroz gorivo i dnevnice.

Inače, istovremeno saobraćaj je zbog smetova, na primer prema Plužini od strane Merdželata i prema Niševcu od Plužine, bio otežan a mestimično je bilo i zastoja pa je naloženo hitno angažovanja zaduženih za razčišćavanje snega sa kolovoza.

Opšta je ocena da prvi sneg nije iznedaio putare, da su saobraćajnice solidno očišćene ali da treba i može i bolje , pogotovu u periodima izmedju dva naleta snežne vejavice.

Најновије на порталу Општине Сврљиг