Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

GRBOVAČKE TROJKE

Božićno slavlje u domu Vučkovića u selu Grbavče,uveličao je svojom posetom, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

1

–         Možda je na naki način,zbog praznika ,simbolično ovo u duhu posete Božić Bate,koji donosi darove deci,ali poseta ovoj porodici ima,za njih I nas,kao rukovodstvo opštine,poseban cilj I značaj. Najmladji član ove porodice,jedanestomesečna Natalija,rodjena je prošle zime posle dramatičnog proboja kroz smetove,rekao je predsednik Miletić.

Naime, početkom februara,prošle godine,dok je snežna mećava besnela a vetrovi stvarali smetove višlje od dva metara, glava porodice,Dragiša Vučković,povezao je svoju suprugu Magdalenu,u  nišku Ginekolološko akušersku kliniku,pošto je dobila poradjajne trudove a termin već prekoračen.Uspeo je svojim automobilom da stigne do visoravni iznad sela gde su se kola zaglavila u smetu.

2

–         Nismo mogli ni napred ni nazad.Sneg je navejavao,stud s e povećavala a supruga trpela bolove.Nisam imao izbora,pozvao sam predsednika opštine Miletića,pošto smo već ranije strahujući od ovakve situacije obavestili nadležne da supruga očekuje poradjaj.Več posle pola sata on je došao sa vatrogascim-spasiocim I ekipom za razčišćavanje.Izvukli su nas iz smeta,pročistili put do magistrale ka Nišu I uspeli smo,zahvaljujući njima,da blagovremeno stignemo do porodilišta gde je na svet stigla Natalija,seća se Dragiša tog dramatičnog putovanja.

Uz Nataliju,u domu Vučkovića je još dvoje mališana,svi jedno drugom do ušiju- dvoipogodišnji sin Mihajlo I četiri I po godina stara ćerkica  Andjela.

Predsednik opštine je za svo troje doneo paketiće I darovao ih poželevši im puno zdravlja I sreće.

Nema veće sreće od dece u porodici ali….Vučkovići podižu mališane uz pomoć Opštine Svrljig,koju su,za sve bebe I mame,izglasali odbornici.Medjutim,nadaju se,pošto su I majka I otac,bez stalnog zaposlenja da I im se I ta želja ostvari u ovoj godini.

Најновије на порталу Општине Сврљиг