Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

VIŠE RADNIH MESTA U 2013 I 2014.GODINI

/Svrljig 11.januar 2013.godine/.  Danas je održana, prva u ovoj godini, sednica Saveta za zapošljavanje opštine Svrljig. Razmatranje aktivnosti u zapošljavanju i trenutno stanje nezaposlenosti, usvajanje Loklanog akcionog plana zapošljavanja za 2013/14.godinu i razmatranje konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje, bile su glavne tačke na sednici koju je vodio prdsednik opštine Milija Miletić.

1

“ Konstantovali smo da je lane, zapošljavanjem šezdesetak osoba, učinjen mali pomak u odnosu na predhodnu godinu. Činjenica je  da su u tom periodu preko SIEP-e i Nacionalne službe za zapošljavanje obezbedjena sredstva za zapošljavanje više stotina radnika. Medjutim, svi koji su dobili sredstva imali su grejs period za obezbedjivanje prostora i opreme pa je realno očekivati da se efekti takvog ulaganja osete u ovoj i narednoj godini. Smatramo da je Republika Srbija imala razumevanja i nastojala maksimalno da pomogne nerazvijenim opštinama, što smo i mi, u rešavanju ovog problema ali na  nama je sada da tu pomoć i iskoristimo. Ja ću pozvati sve svrljiške privrednike, posebno one koji su dobili sredstva, da sagledamo koje su mogućnosti realizacije tih programa u ovoj i narednoj godini i sa kojom brojem novoupošljenih možemo računati. Uz to opštine sa svoje strane, u prvi mah je izdvojila iz budžeta tri miliona dinara, kao učešće za učestvovanje u programina NSZZ, gde se mogu više nego udvorstručiti, za angažovanje nove radne snage. Za konkurisanje kod NSZZ opredelili smo se da sredstva budu usmerena za samozapošljavanje,stručnu praksu i javne radove“, izjavio je posle sastanka predsednik Miletić.

Čalan Saveta, Dragica Ristić, upozorila je na na slučajeve da su neke firme uzele sredstva preko SIEP-e i od NSZZ, istovremeno, a da su zaposlile minimalni broj radnika ili da nisu zaposlile nikoga. Ona je predložila da se takvi slučajevi predoče nadležnim jer se na drugoj strani pričinjava šteta malim privrednicima koji bi mogli da stvarno zaposle po nekoliko novih radnika, što bi bilo efektno i za te ljude.

Odluke Saveta za zapošljavanje biće upućene Opštinskom veću opštine Svrljig koje će ih razmotriti i konačno usvojiti .

Најновије на порталу Општине Сврљиг