Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

КОНТРОЛА ЗА СВЕ

/Сврљиг 30. август 2013. године./ Извешатај о интерној контроли пословања буџетских корисника и формирање Комисије за одређивање износа увећане једнократне помоћи, разматрали су чалнови Општинског већа општине Сврљиг на данас одржаној, својој 32. седници, којој је председавао Милија Милетић, председник општине Сврљиг.

Ov

Разматрајући извештај стручног интерног ревизора о контроли финасијског пословања ЈКСП Сврљиг, Дирекције за изградњу Сврљига и Центра за социјални рад, чалновои Већа константовали су да је у првом полугођу рађено у складу са законским прописима без пропуста и ненаменског трошења средстава.

 

– Моја је девиза да се у свему мора поштовати закон а код нас поготову када је реч о финасијама. Овој интерној контроли подлежу сви корисници буџетских средстава па и општина односно ја као председник. У том циљу формирали смо и комисију коју предводи мој заменик Љубиша Стојковић са члановима, помоћником Марком Младеновићем и чланом Већа Иваном Благојевићем, која ће разматрати све извештаје стручног ревизора и евентуалне пропусте предочавати Јавном правобраниоцу а код тежих случајева обавештавати надлежне органе. Ова дисциплина се мора поштовати од стране свих па и мене као предсендика општине, рекао је председник Милетић.

 

Што се тиче Комисије за одређивање износа увећане једнократне помоћи која ће практично деловати са Центром за социјални рад, реч је о процени ванредних случајева исплате помоћи социјално угроженим лицима, првенствено при лечењу.

За председника Комисије одређен је Марко Младеновић помоћник председника општине Сврљиг а за чланове-Марина Савић, начелница Сектора за финасије у општини, Весна Недељковић, директорица и Јелена Ђорђевић, психолог Центра за социјални рад и Драган Будимовић, управник Дома здравља ,,др.Љубинко Ђорђевић,, у Сврљигу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг