Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПАКЕТИЋИ ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ

Традиционални новогодишњи караван општинског Деда Мраза, кренуо је данас у облазак малишана школског и предшколског узраста на сеоском подручју. Двоје костимираних ,,мразева,, председник општине Милија Милетић, члан Општинског већа задужен за младе Ива Антић и директор Основне школе ,,Добрила Стамболић,, у Сврљигу Саша Голубовић, обишли су првог дана школе у Драинцу, Преконоги, Грбачу, Лалинцу и Нишевцу а успут и породицу социјално угрожених у селу Плужина.

proba 027

– Поштујући традиуцији,кренули смо и ове године са поделом пакетића за све малишане, децу школског и предшколског узраста у установама али и за децу на сеоском подручју која немају обданишта већ одрастају у кућним условима са родитељима. Драго нам је да је општинска акција помоћи младим брачним паровима а тиме индиректно и повећању наталитета дала резултате. У наредном периоду настојаћемо да повећамо помоћ младим мајкама-породиљама и за одгој деце незаполсеним мајкама и супроставимо се белој куги, рекао је председник Милетић приликом обиласка.

proba 029
Малишанима је сретно детинство и пуно здравља пожелела општински већник Ива Антић а директор матичне школе Саша Голубовић, пуно успеха у учењу и одрастању.

proba 038
Општински караван Деда Мраза,наставља свој поход обиласком школа и села у североисточном делу општине – Извора,Бурдима,Гушевца,Рибара,Белоиња…..

proba 051

Најновије на порталу Општине Сврљиг