Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ЗАЈЕДНИЧКИ РЕШАВАТИ ПРОБЛЕМЕ

Заједничко решавање проблема и настојање за унапређење привреде била је тема данас одржаног састанка најужег руководства општине – председника Милије Милетића, његовог заменика Љубише Стојковића, шефа Одсека за привреду Владе Крстића, секретара СО Мариоле Гагић и председника општинске Комисије за привреду Радоша Божиновића са руководиоцима малих и средњих предузећа на подручју Сврљига.

proba 005

– Циљ руководства општине је да сарадњом са локалним привредницима и заједничким напорима настојимо да побољшамо економско привредну ситуацију и убзамо тренд развоја привреде и запошљавања нових радника. Ми смо сервис свих грађана али и привреде и спремни смода будемо спона између вас и надлежних министарстава у решавању проблема са којима се сукобљавате у раду, да покушамо да вам обезбедимо сву логистику до финансијске подршке из републичких фонодова и СИЕП-е ,чију смо подршку и до сада имали. Предлажем да наши састанци буду стална пракса и да се одржавају бар једном месечно како би смо могли у ходу да решавамо ваше захтеве који су у делокругу послова Локалне самоуправе. Са функције коју обављам спреман сам да се лично укључим и помогнем у решавању свих ваших захтева у оквиру законских прописа и могућности општине, због чега сам и иницирао овај састнак, рекао је председник Милетићи поздрављајући присутне привреднике.

proba 007
Он је додао да су већ предузети кораци у ублажавању обавеза привредника према локланој самоуправи и као пример истакао одлуку да се за привредне субјекте приликом изградње или проширења објеката наплаћује симболична такса од само једног динара која је до скора била чак 550 динара по квадрату.  Уз то као помоћ мањим привредницима, као стимулација и подршка за развој, донета је одлука да они који остварују приход испод 50 милиона динара не плаћају таксу, док се за развијеније, сходно приходима,наплаћује малтене минимална такса од тридесет до педесет хиљада динара годишње.

 

Привредници су, на састанку, поред изношења потешкоћа са којима се сурећу код локалне администрације истакли као горући проблем непостојање индустриске зоне где би могли градити своје објекте при проширењу капацитета и затражили да имају свог представника који би био у свакодневном контакту са локланом влашћу ради изношења њихових захтева и проблема.
Било је и позитивних примера као похвале локланој самоуправи која је лане уложила знатна средства на ревитализацији атарских путева.

proba 014
Присутни су прихватили предлог да овакви сусрети буду стална пракса и одлучили да се следећи састанак представника општине са привредницима одржи у објекту Винарије “Статус“ у Малчи.

 

На крају састанка председник Милетић је поделио пригодне поклоне привредницима пожелевши им успшену радну годину.

Најновије на порталу Општине Сврљиг