Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРАВОСЛАВНА УЗ БЕЛМУЖ И “ЧАЈ“

Српска или Парвославна нова година и овог 14. јануара, по традицији, дочекана је свечано и весело. Дочек је у организацији општине Сврљиг и релаизацији Центра за туризам, културу и спорт, уприличен у центру Сврљига код градског парка у времену од 22,00 до 02,00 сата, после поноћи.

Picture 044
Сврљижани су своју Православну нову годину дочекали уз зажарене казане у којима је припреман бренд поднебља “Белмуж“ и тзв “руски чај“ или кувано вино-за загревање. Било је ту и штанда са разним ђаконијама-колачима, пуцкицама и осталог.

Picture 002
Са импровизоване позорнице све време се орила музика и песма а испред се вило коло. Упркос хладном времену и слављу по угоститељским објектима овде се окупило више стотина Сврљижана. Било је ту најмлађих и најстаријих,што би се рекло од седам до седамдесетседам година.

Picture 004
У поноћ, окупљеним суградјанима Српску нову годину честирали су председник општине Милија Милетић, свештени-отац Страхиња Ераковић, градски већник Ива Антић и помоћник председника Марко Младеновић.

Picture 034

Њихова заједничка порука и жеља је била да наступајућа Православна нова година, донесе Сврљижанима пуно здравља, среће и успеха.

Picture 011

Потом је, уз међусобно размењивање честитки присутних, настављено општенародно весеље.

Picture 021

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг