Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СЕДАМНАЕСТ МИЛИОНА ЗА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Сумирање резултата постигнутих на решавању углавном инфраструктуррних проблема у селима и договор о наредним задацима уз истицање предлога и захтева корисника, била је тема заједничког састанка предсендика општине Сврљиг Милије Милетића са председницима Савета месних заједница и шефовима Месних канцеларија. Поред сарадника председника Милетића, састанку су присуствовали директори, Дирекције за урбанизам Бранислав Михајловић и ЈКСП Сврљиг, Игор Давидовић.

proba 052proba 052

– Општина из буџета за 2014.годину, за активности и градњу у месним заједницама издвојила је 17 милиона динара. Средства ће бити усмерена према вашим плановима, захтевима и потребама а реализацију ћемо обавити заједничким напорима. Председници Савета МЗ су волонтери али зато су вам на располагању све општинске службе до правобраниоца а код инфраструктурне изградње добијате сву стручну помоћ професионалаца из Дирекције и комуналног предузећа. Радује ме да је интересовање и активност на селу повећано и ја сам спреман са својим сарадницима да помогнем у свакој акцији. Међутим, неопходно је и ваше ангажовање, посебено када је реч о контроли извођења радова, како би објети грађени квалитетно и у року. Посебо инсистиран на спровођењу законитости у раду приликом спровођења акција и наглашавам да нема плаћања накнадних радова мимо плана, а за све стручне савете на располагању вам је општински јавни правобранилац, рекао је председник Милетић у свом обраћању присутним.

proba 050
Представници Савета месних заједница сврјишких села у својим дискусијама истакли су проблеме у водоснабдевању, тампонирању путева и одржавању уличне расвете.

proba 054
Председник Милетић је посебно инсистирао на ширењу акције три динара на динар, која је предходних година показала веома добре резултате у бржем решавању инфраструктурних проблема на селу сарадњом општине и месне заједнице.
На крају састанка председник Милетић је присутним поделио симболичне новогодишње поклоне.

 

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг