Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕВИТАЛИЗАЦИЈА САЛЕ У ИЗВОРУ

Основна школа “Добрила Стамболић“ у Сврљигу, у свом истуреном одељењу у Извору има и веома пространу спортску халу на којој би јој позаавиделе и многе школе у Нишу. Међутим, после смештаја избеглих и расељених лица у просторијама школа, сала је доста руинирана и дуго је ван употребе. Председник општине Сврљиг Милија Милетић, предложио је да се сала ревитализује и стави у функцију.

proba 028

“ Сврљиг, осим балон сале, нема халу за спортске и друге манифестације. За доградњу некада започете сале између основне и средње школе, морамо да прикупимо знатна средства и тражимо помоћ Републике. Међутим, у међувремену можемо да веома добро искористимо школску салу у Извору. Тај простор би могао да се користи малтене за све спортове, нарочито у зимским месецима. Уз то сала може да буде и вишенамнеска за разне културно-забавне манифестације. Поред тога, уз реновирање неколико учионица, уз постојеће, ова школска зграда може да се користи и за школу у природи. Верујем да са малим средствима можемо да добијемо добро прелазно решење док завршимо спортску халу у Сврљигу, каже председник Милетић’‘.

proba 030

Председник Милетић је са екипом својих сарадника и стручњака грађевинске струке обишао школу у Извору.

proba 031

На лицу места снимљено је постојеће стање . На потезу су сада стручњаци да предложе најбоље решење за евентуалне измене и реновирање, те прилагођавање намени сале и помоћних просторија. Наравно, значајан утицај имаће и висина финасијског улагања из средстава буџета а очекује се и помоћ надлежних министарстава када буде сачињен пројекат реновирања.

Најновије на порталу Општине Сврљиг