Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ОСНИВАТИ ФОНД ЗА ПОМОЋ

Други сусрет привредника са подручја Сврљига и председника општине Сврљиг Милије Милетића одржан је у селу Малча у објекту Винарије “Статус“ Боривоја Јовића.

proba 004
– Почели смо 13. фебуара, првим сусретом у Сврљигу, и већ на старту се идеја о оваквим договорима показала не само корисном већ и неопходном. Циљ је да се појача сарадња привредника међусобно али и са општинским структурама. Овог пута са мном је стручни тим општине од чијих чланова привредници могу добити све одговоре и затражити, на лицу места, објашњења за сва питања која их интересују из делокруга општине. Сматрам да само заједно и у директним дуелима можемо решавати све проблеме, брже и боље, рекао је председник Милетић, поздрављајући присутне на почетку састанка.

proba 009

 

После одговора представника стручних служби искристалисана је идеја, на предлог председника Клуба привредника Сврљига Слободана Рашића, да се оснује Општински фонд за помоћ младим привредницима-почетницима.
Привредник и општински већник, Боривоје Петковић, власник Конфекције “Каскер“ предложио је да сврљишки привредници најпре помогну једни  другима на локланом нивоу кроз примену производних цена робе и услуга, у свим случајевима када је то могуће, што је, као идеја, такође прихваћено.

proba 021

Ветеран сврљишке поривреде Давид Петровић, из Конфекције “Давид“ изнео је проблем и затражио помоћ општине, да посредује, у решавању запошљавања младих радника.

 

– Имамо често случај да, чак и млади радници, дођу по нашем конкурсу и убрзо напусте фирму. То је последица скромих плата али их углавном на то иницира помоћ државе. Наиме, ако је плата око 20 000 динара, што су увек и биле скромне у текстилној индустрији, радник нађ себи рачуницу да је боље да се пријави на биро где прима 15 000 динара а ништа не ради и има слободно време за бављење другим пословима. Оваква мера државе је контра продуктивна и треба је другачије примењивати за оне који одбијају да прихвате или напустају посао где су већ примљени, истакаоа је Петровић.

proba 026

После састанка домаћин Боривоје Јовић “Статус“ као сваки гостопримљиви и достојан указаног поверења, повео је колеге у разгледање Винарије стазом, како је то најављено “Пут кроз време“ где их је упознао са процесом справљања вина кроз векове у четири временске етапе са чијим историјатом је присутне упознала Јелена Ђошић, супруга власника.

proba 031
На крају сусрета договорено је да се следећи састанак одржи у Сврљигу у сали општине, средином марта.

proba 037

Најновије на порталу Општине Сврљиг