Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕШЕЊЕ НАЈБОЉЕМ СТУДЕНТУ

Данашњу седницу Општинског већа општине Сврљиг, поред уобичајених тачака, посебном је учинила информација председника општине Милије Милетића да је члан Већа, Ива Антић, као један од најбољих студента у Србији са просеком оцена 10, добила стипендију Министарства омладине и спорта.

proba 019

– Част нам је да је у нашој средини и да је презентује, студент са највишим просеком а истовремено и марљив омладински активиста и члан Већа. То је пример генерацијам малдих како се најбоље борити за своје родно место и одужити локланој заједници. Слажем се са прдлогом начелника Општинске управе Здравка Крстића, да се Иви Антић, уручи бланко решење о запошљењу које ће бити активирано када дипломира на факултету, рекао је прдседник општине Сврљиг Милија Милетић, честитајући Иви Антић, доделу стипендије и постигнути успех на факултету.

proba 021

Једна од значајнијих одлука на овој седници је донета за субвенционирано коришћење превоза у јавном друмском саобраћају. Председник Милетић је инсистира да се, упркос смањењу субвенција од стране Републике Србије општини за 30 одсто, што би се одразило и на кориснике превоза, изнађе могућност да се субвенција увећа на 80 одсто, што је и прихваћено од стране већника. Право на субвенционирани превоз имају труднице, лица старија од 70 година и инвалиди са преко 70 одсто телесног оштећења.
На предлог Комисије за спорт о расподели средства спортским организацијам, већници су одлучили, због појединих приговора, да се тренутно због почетка сезоне одобре средтва у висини од 15 одсто а потом донесе нова одлука о висини средстава која ће бити додељена.
Већници су усвојили техничке допуне одлуке о комасацији, накнадама Комисији за комасацију, Правилник о начину финасирања пројеката невладиних организација из буџета општине и дали сагласност на предлог да прдседник Милетић и његов заменик Љубиша Стојковић, буду члан и заменик Регионалног савета за запошљавање.
Усвојен је и предлог Одлуке о покретању поступка за оснивање ,,Националне асоцијације локланих канцеларија за младе, који је помоћник председника општине Марко Младеновић, образложио као први корак ка конкурсима пројеката и програма код европских фондова.

 

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг