Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Манифестација у Перишу “Не заборави своје огњиште“

На месту Острц, у Перишу, данас је по други пут одржана манифестација “Не заборави своје огњиште“ која окупља житеље овог али и осталих околних села. Тим поводом председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, у пратњи народног посланика Милије Милетића обишла је село Периш и разговарала са мештанима.

У овом селу данас је приређен пригодан културно-уметнички и музички програм, у оквиру манифестације “Не заборави своје огњиште“, која се организује првог дана после Ускрса. У забавном програму смењивали су се играчи, свирачи, певачи и рецитатори. Публици су се представили чланови КУД “Сврљиг“ предвођени кореографом Душком Живановићем, са играма из сврљишког али и из осталих крајева Србије, гајдар из Лозана Миодраг Симић, писац Вујадин Радоњић који је читао одломке из своје књиге “Периш у песми“ и многи други.

У име општине Сврљиг присутнима се обратила председница општине Јелена Трифуновић. 

Она је позвала све представнике месних заједница да се пријаве и да за време “Белмужијаде“, када у Сврљиг дође преко 50.000 људи, презентују и прикажу потенцијале својих села на штандовима.

– Ове године имамо у плану да свака месна заједница има свој штанд на Белмужијади како би на тај начин свету показали да имамо најлепшу околину, најбоља јела и јединствене туристичке потенцијале, нагласила је Трифуновићева. 

Житеље је поздравио и славу им честитао и Народни посланик Милија Милетић.

– Без обзира што више не вршим функцију председника Општине, увек ћу бити уз моје Сврљижане и житеље свих сврљишка села. Трудићу се да што више допринесем Сврљиг и да на тај начин изађемо из реда неразвијених општина, нагласио је Милетић поздрављајући присутне.

На крају, председници општине Јелени Трифуновић и народном посланику Милији Милетићу признања за неговање традиције, очување и промоцију села уручио је председник савета МЗ Периш Славомир Стојковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг