Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Уручена једнократна новчана помоћ

У сали Скупштине општине Сврљиг уручена је новчана помоћ паровима, родитељима новорођенчади, породиљама за бебе узраста до једне године и новчана помоћ незапосленим породиљама.

Новчана средства данас су у име Општине уручили председник СО Сврљиг Небојша Антонијевић и народни посланик Милија Милетић.

Новчана средства у висини од 150.000 динара, за заснован брак на сеоском подручју добили су Николић Милица и Мартин из Преконоге.

Једнократну новчану помоћ у висини од 30 000 динара за новорођену децу и по 7000 динара у виду помоћи за децу до једне године старости добили су: Динић Андријана, Настасијевић Јелена, Станимировић Мирјана, Ђорђевић Биљана и Никодијевић Сања.

По 5000 динара у виду помоћи незапосленим породиљама добиле су Динић Андријана и Станимировић Мирјана.

Народни посланик Милија Милетић је рекао да ће се предузети све мере да се новчане накнаде за новорођенчад не смањују, као и накнаде за незапослене породиље.

Залагаћу се да се не  смањују ни остала давања, за нове брачне парове, једногодишње помоћи за родитеље и помоћ студентима, казао је Милетић.

Брачном пару и родитељима тек рођене деце честитао је и срећу пожелео и председник Скупштине општине Сврљиг Небојша Антонијевић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг