Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Друга седница Општинског већа

Данас је одржана друга седница Општинског већа којом је председавала Јелена Трифуновић, председник општине Сврљиг.

На данашњој седници усвојене је Програм коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на територији општине Сврљиг за 2014. годину.

Донешена је Одлука о расподели средстава из буџета невладиним организацијама и то: Удружењу “Заједно до светлости“ за реализацију пројекта “Помоћ у кући за децу ометену у развоју“ 500.000,00 динара, КУД “Сврљиг“ за реализацију пројекта “Школа фолклора – очување традиционалних народних игара“. Средства намењена за трошкове путовања 206.000,00 динара, Удружењу грађана “Етнос“ за реализацију пројекта “Ликовна школа за младе“. Средства су намењена за набавку сликарског прибора и ангажовање стручног лица – дипломираног сликара, Удружењу “Горска Вила“ за реализацију пројекта “Промоција културне баштине сврљишког краја“ 50.000,00 динара, Удружењу Рома “Авен Ромален“ за реализацију пројекта “Неговање традиције и унапређење социјално-економског положаја Рома у општини Сврљиг“ 43.000,00 динара, “Етно-Културолошкој радионици“ за реализацију пројекта “Двадесет година рада Радионице на афирмацији и теоријском чувању културне баштине сврљишког краја“ 42.000,00 динара, Удружењу жена “Етно форум“ за реализацију пројекта “Кудо клуб“ 36.000,00 динара, Удружењу РМВИ општине Сврљиг за реализацију пројекта “Неговање традиције ратних војних инвалида и ослободилачких ратова Србије и посета и пружање помоћи тешким ратним и мирнодопским војним инвалидима у општини Сврљиг“ 30.000,00 динара, Удружењу пензионера општине Сврљиг за реализацију пројекта “Активност пензионерске организације и подршка старим и особама са инвалидетотм“ 20.000,00 динара и Савезу младих на селу – подружница Драјинац – за реализацију пројекта “Сређивање и опремање канцеларије удружења“ 13.000,00 динара.

Такође, данас је формирана и комисија за преглед приспеле документације по јавном Огласу за постављање начелника Општинске управе у саставу: Данијела Будимовић, Бојана Голубовић и Весница Илић.

Под тачком разно, председница општине Сврљиг истакла је да је апел мештана улице Васе Албанца и насеља Маговац за решење надолазеће воде на раскрсници између ова два насеља прослеђен надлежнима и да очекује да ће позитивно бити решен.

Председница је апеловала да грађани више поведу рачуна где бацају смеће и отпад, јер је у појединим насељима  долазило до запушења шахти и канализације управо из тог разлога.

Радници комуналца имали су прилике да протекле недеље у канализацион отвору у једном сврљишком насељу у канализацији затекну шпорет, потом у улици 7. бригаде у шахти била су бачена цела дечја колица, а на осталим локацијама радници ЈКСП “Сврљиг“ вадили су угинуле животиње, купус, покварену храну, што заиста не би требало да се дешава, истакла је Трифуновићева.

Иначе, данас, на предлог већника Томислава Васића оформљен је и Штаб за жетву који ће почети раније са својим активностима због лоше ситуације услед обилних падавина које су задесиле Сврљиг. Штаб је формиран у саставу Томислав Васић, Весна Богдановић, Иван Тасић, Небојша Тричковић и Милош Милошевић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг