Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Италијани желе да што пре отворе фабрику у Сврљигу

Народни посланик Милија Милетић иницијатор је одржаног састанка председника општине Сврљиг и представника италијанске фирме “Италиа Ливинг С.Р.Л“ са председницом Одбора за привреду, рурални развој, трговину, туризам и енергетику Александром др Томић.

На радном састанку у Скупштини Републике Србије било је речи о отварању индустријског погона италијанске фабрике “Италиа Ливинг С.Р.Л“ у Сврљигу. Састанак је одржан 14. маја 2014. године на иницијативу народног посланика Милије Милетића.

У име инвеститора састанку су присуствовали представници фирме Цосмо Цампанелла и његов сарадник Гиусеппе Царбонара, а у име општине Сврљиг присуствовала је председница општине Јелена Трифуновић, као и представници Одбора на челу са председницом Александром др Томић и народним послаником Милијом Милетићем.

Представници “Италиа ливинг“ истакли су да желе да у овој години почну производњу намештаја и извоз из Сврљига, али да за то очекују несебичну подршку локалне самоуправе и Владе Републике Србије. По њиховим речима постепено ће упошљавати људе, односно сваког месеца одређени број радника биће ангажован у погоне италијанске компаније у Сврљигу.

Председница општине Јелена Трифуновић каже да се коначно створила могућност за економски напредак и покретање општине Сврљиг.

– Нова радна места Сврљижанима ће значити много. Италијани планирају да у овој години упосле око 400 људи, саопштила је Трифуновићева.

Председница Одбора за привреду, рурални развој, трговину, туризам и енергетику Александрa др Томић каже да ће се у што скоријем року усвојити нови закони о раду, приватизацији и стечају што ће додатно олакшати инвеститорима да боље послују у Србији, првенствено у малим срединама као што је Сврљиг.

Народни посланик Милија Милетић, представник Сврљига у парламенту Републике Србије, каже да ће инвеститори имати пуну подршку локалне самоуправе и Владе Републике Србије.

– Битно је што пре усвојити сет закона који ће створити погоднији пословни амбијент за домаће и стране инвеститоре. Ја настављам да координирам са миниситарствима и Владом и даћу све од себе да помогнем Сврљигу, истакао је Милетић.

Италијани су изразили жељу да послују у Сврљигу превасходно због тога што је ово мало али ипак значајно место познато широм Европе по изради намештаја у некадашњим погонима “Прогреса“, потом због погодности које олакшавају и ослобађају инвеститора од додатних дажбина према Локалној самоуправи и наравно близини аутопута, аеродрома и града Ниша.

Најновије на порталу Општине Сврљиг