Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Извештај о тренутном стању водотокова на територији општине Сврљиг била је главна тачка данашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације којом је председавала Јелана Трифуновић.

Ниво река и потока на територји сврљишке општине је у опадању и стање је задовољавајуће, али се непрестано врши контрола водотокова, речено је на данашњем заседању Штаба.

Председник Штаба и општине Јелена Трифуновић каже да је Сврљиг, као и сви остали градови, притекао у помоћ у прикупљању одеће, обуће, хране, џакова али и новчаних средстава за угрожене од поплава.

– Још једном смо показали хуманост и заједничку бригу према нашим људима, истакла је Трифновићева и додала да се акције у Сврљигу настављају кроз организовање хуманитарних наступа и спортских утакмица.

Повереник Црвеног крста у Сврљигу Стеван Стојановић упознао је присутне са инструкцијама Црвеног крста Србије и апеловао да грађани обуставе доставу одеће и обуће јер су сви капацитети за складиштење робе пуни.

Стојановић истиче да је са територији општине Сврљиг, по званичним подацима Црвеног крста, до сада уплаћено 2.300.000,00 динара на рачун Владе Републике Србије са назнаком за угрожене од поплава.

Седници Штаба присуствовали су представници Црвеног крста, ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“, ЈКСП “Сврљиг“, Електродистрибуције, Ватрогасне јединице Сврљиг, Дома здравља, као и представници локалне самоуправе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг