Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Ситуација под контролом

Свакодневна дежурства, приправност и обилазак терена су дужности које и даље обавља Штаб за ванредне ситуације општине Сврљиг, речено је на данашњем заседању. 

Иако је укинута ванредна ситуација и даље је на снази двадесетчетворочасовно дежурство у згради Општине, свакодневно се обилазе терени, реке и потоци у циљу безбедоносне ситуације у сврљишкој општини.

Небојша Тричковић, истиче да је предходних дана било мањих проблема који су се догодили услед обилнијих падавина. 

– Вода је претила да угрози пружни прелаз у близини некадашње фабрике “Прогрес“ и у насеља кроз која протиче “Ђуриначки поток“, али је Штаб на време реаговао, ангажовањем радне машине спречена је евентуална поплава на овим локацијама, рекао је Тричковић.

Председник општине и Штаба, Јелена Трифуновић, каже да је Штаб успешно координирао на терену за време ванредне ситуације. Она истиче да је сада, након мањих поплава које су задесиле сврљишке усеве, на реду прскање и дубинска дезинфекција плављених њива, због заштите од евентуалне заразе.

Такође, на данашњем заседању, донет је закључак да Штаб ангажује лице које ће у наредних неколико дана вршити испитивање функционалности и стања сирена за узбуњивање.

Најновије на порталу Општине Сврљиг