Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сусрет председнице општине Сврљиг и заменика градоначелника Курска

О туризму и развоју сврљишке општине кроз сарадњу са руским градом Курском, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, протекле недеље, разговарала је са замеником градоначелника тог града, Александром Булгаковим.

Белмужијада, Сабор гајдаша и остале веће манифестације могу да буду туристичка атракција за бројне туристе из Русије, али и околних земаља.

Заменик градоначелника Курска, Александар Булгаков, задивљен је организацијом и промоцијом сврљишког краја. Он истиче да је “Белмужијада“ јединствена, првенствено по начину на који се припрема храна а потом и по броју посетилаца који дођу током тродневне феште у Сврљиг.

– Код нас још увек нема таквих манифестација, нисмо успели да анимирамо људе да се забаве и зараде на такав начин, али зато смо ту, и тај рецепт можемо преписати од вас, рекао је Булгаков.

Председница општине Сврљиг каже да је развој туризма један од економских приоритета и да Сврљиг може знатно напредовати на том пољу.

– Сем манифестација попут “Белмужијаде“, “Сабора гајдаша“, “Сусрета села“, туристичку понуду обогатили смо ловним и верским туризмом, а циљ нам је да туризам буде заступљен у сваком делу наше општине, и исцрпно радимо на томе, истакла је Трифуновићева.

Састанку који је одржан у канцеларији председнице присуствовали су заменик градоначелника Курска Александар Булгаков и његови сарадници и заменик председника скупштине града Ниша Ненад Станковић.

Они су сутрадан посетили главни град и Народну Скупштину Републике Србије где су са народним послаником Милијом Милетићем разговарали о даљој сарадњи Курска и Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг