Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Манифестација “Прело“ у Копајкошари

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, и народни посланик у Скупштини Републике Србије, Милија Милетић, данас су посетила манифестацију “Прело“ која је одржана у Копајкошари.

Културно-уметничка манифестација “Прело“ коју су организовали житељи села и Удружење неформалне групе “Мој завичај“, уз помоћ Општине Сврљиг, организована је испред пећине “Самар“.

У програму манифестације учествовали су представници КУД “Сврљиг“, песници, писци, певачи и свирачи.

Председница општине Сврљиг искористила је прилику и позвала житеље Копајкошаре да се пријаве и учествују на деветој привредно-туристичкој манифестацији “Белмужијади“, која се одржава 1, 2. и 3. августа у Сврљигу.

JT

– Све месне заједнице морају бити активне, да се ради и гради, да природне – туристичке потенцијале активирамо и то понудимо туристима. Предлажем да се што пре пријавите за “Белмужијаду“ и да за почетак на штанду представите све оно чиме располаже ово мало али атрактивно село, казала је Трифуновићева.

Председница је у пратњи својих сарадника, председника МЗ Копајкошара и представника Удружења, обишла мини изложбени простор, сеоски музеј, који су оформили житељи села.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг