Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Редовно месечно заседање председнице и директора

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, одржала је данас редовни месечни састанак са директорима јавних предузећа и установа са територије општине Сврљиг.

Састанку су присуствовали представници Основне и Средње школе, Вртића, ЈКСП “Сврљиг“, ЈП Дирекције за изградњу Сврљига, Дома здравља, Центра за социјални рад, Центра за туризам, културу и спорт и Црвеног крста Сврљиг.

Славиша Миливојевић, представник Центра за туризам, културу и спорт, истиче да је ова установа у минулом месецу имала прегршт активности око организовања манифестација које су део културног лета Сврљига. Он додаје да се активности настављају већ половином месеца на археолошким истраживањима на локалитету код Нишевца, а потом и на припреми музеалија за будућу зграду музеја у Сврљигу.

Директор Основне школе, Саша Голубовић, на кратко упознао је присутне о активностима првог школског дана, те истакао да Школа и особље из ове установе није у штрајку, као већина школа у Србији.

Представници Дома здравља Сврљиг обавестили су да је од јуче, по устаљеном распореду, почео обилазак 10 истурених амбуланти по селима.

Повереник Црвеног крста, Стеван Стојановић, каже да ова организација тренутно доставља пакете социјално угроженом становништву широм општине.

На крају састанка закључено је да се у свим установама активности одвијају по плану и да све протиче без већих проблема, а као највећи проблем, у скоро свим установама, директори наводе мањак радно ангажованих лица, односно стручног кадра.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг