Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Подршка у самозапошљавању

Протеклог уторка у сали СО Сврљиг организовао је предавање на тему пројекта ‚‚Подршка општинаа у побољшању социјалне укључености кроз запошљавање рањивих и маргиналних група“ који финансриају ЕУ, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије преко програма ‚‚Европски ПРОГРЕС“.

У име општине Сврљиг присутне младе Сврљижане поздравио је Мирослав Марковић, помоћник председнице општине Сврљиг, рекавши да овај пројекат има за циљ да економско унапреди мање општине и средине на југу Србије и то кроз ангажовање младих људи, до 30 година, уз доделу бесповратних средстава за отпочињање новог посла.

Жеља нам је да помогнемо младим људима да лакше дођу до посла, односно да покрену свој бизнис. Претходно смо у сарадњи са РРА ‚‚Југ“ одржали семинар на тему како отпочети сопствени бизнис, док је ово сада нека врста надоградње те теме, рекао је помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић и дода да ће сада млади људи уз стечено знање лакше креирати своје бизнис планове и започињати нове послове.

Бесповратна средства за самозапошљавање у опреми додељују се незапосленим лицима која израде најбоље бизнис планове, и то у износу од 3000 евра, док је укупан буџет за доделу бесповратних средстава 81.000 евра.

Програм је намењен лицима која испуњују следеће услове:

Млади до 30 година,
вишкови запослених,
припадници ромске националне мањине,
незапослена лица старија од 50 година,
особе са инвалидитетом и
ниско квалификована или неквалификована лица.
Жене и самохрани родитељи се додатно бодују.

Најновије на порталу Општине Сврљиг