Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 19. седница СО Сврљиг

У понедељак, 28.11.2022. године, одржана је 19. седница Скупштине општине Сврљиг на којој су усвојене 22 тачке дневног реда.

Одборници су најпре усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Сврљиг за период 01.01.2022. – 30.09.2022. године, известилац по овој тачки била је начелница одељења за буџет и финансије Марина Савић.

Такође, усвојен је Извештај о раду ПУ ,,Полетарац“ Сврљиг за радну 2021/2022. годину, а дата је и сагласност на Годишњи план рада ове установе и на Одлуку УО ПУ ,,Полетарац“ о измени и допуни статута ПУ ,,Полетарац“ Сврљиг, представник и известилац по овим тачкама био је директор установе Дејан Милетић.

Усвојен је и Предлог Одлуке о финансијској подршци породици са децом предшколског узраста.

Директор ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг Јован Ђорђевић представио је Предлог Решења о давању сагласности на План и програм зимског одржавања локалних путева који је усвојен, као и Извештај ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања, за период од 01.01.2022. до 30.09.2022. године. У оквиру тачака које се тичу комуналног предузећа усовојен је и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о другој измени Програма пословања ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг за 2022. годину, Предлог Решења о давању сагласности на ценовник за обављање комуналних делатности, Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку НО ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг о ценама и издавање услова, издавање решења за прикључење и поновног прикључења корисника услуга на водоводну и канализациону мрежу,  Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку НО ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг о ценама пијачних услуга на зеленој пијаци, робној и сточној пијаци и простору на коме се одржава вашар, Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку НО ЈКСП ,,Сврљиг“ о ценама гробљанскихј услуга, те ценама воде, канализације и одвожењу смећа.

На јучерашњој седници усвојен је и Предлог Решења на ценовник услуга на одржавању јавне расвете на територији општине Сврљиг.

Председник општине Сврљиг одборницима је представио Извештај Општинског већа општине Сврљиг о раду јавних предузећа чији је оснивач општина Сврљиг за период од 01.01.2022. до 30.09.2022. године, који је такође усвојен већином гласова.

Усвојене су и тачке дневног реда које се тичу разрешења чланова ШО Средње школе ,,Душан Тривунац Драгош“, као и именовање нових чланова и чланова Општинског савета родитеља општине Сврљиг за школску 2022/2023. годину.

На крају је усвојена и Одлука о изменама Одлуке о усаглашавању организације рада, пословања и општих аката ЦТКС Сврљиг са одредбама закона, предлагач је био председник општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг