Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посета 60. Међународном сајму намештаја у Београду

У Београду од 1. до 6. октобра одржава се 60. Међународни сајам намештаја (УФИ).

На овогодишњем Сајму представљени су многи произвођачи, а међу њима и сврљишка фирма ,,Трилорд“.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић и народни посланик Милија Милетић у пратњи министарке привреде Адријане Масаровић обишли су фирму ,,Трилород“. Они су том приликом разговарали о подстицајима у привреди и покретању новог погона у фирми ,,Трилорд“ који би био фокусиран на производњи душека.

Драго ми је да су и сврљишке фирме присутне на Сајму у Београду. Ипак је Сврљиг годинама уназад био препознатљив у дрвно-прерађивачкој индустрији, захваљујући томе данас поред Трилорда имамо неколико мањих фирми које су наставиле да се баве овом делатношћу и упошљавају велики број наших грађана. Због тога нам је битно да они добију подршку Министарства привреде како би наставили да шире свој посао и запошљавају још већи број људи, рекао је Марковић.

На Међународном сајму намештаја (УФИ) представља се цела дрвна индустрија – од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа. У „делокруг“ ове манифестације спада и уређење ентеријера, као и промоција производа свих пратећих индустрија – произвођача најразличитијих репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.

Манифестација је недавно доживела значајан редизајн и искорак у два правца – у концептуалном смислу програмским акцентовањем дизајнерски орјентисаних компанија, а на бизнис плану јачањем пословне посете кроз увођење Hosted Buyers програма.

Најновије на порталу Општине Сврљиг