Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Средњошколци освојили друго место на такмичењу “Пословни изазов“

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић приредила је пријем за ученике СШ “Душан Тривунац Драгош“ поводом освојеног другог места на такмичењу у предузетничким вештинама “Пословни изазов“, које је одржано у Београду.

Око 60 ученика учествовало је на такмичењу “Пословни изазов“ – националном финалу које је одржано у Београду овог месеца. Међу ученицима из целе Србије, на овом такмичењу сребрну медаљу освојили су сврљишки ученици, који су такође и у претходним такмичењима блистали и представљали јединствене пословне идеје.

Сврљижани су за ово финале осмислили пројекат који се зове “365 тест“, односно сајт и апликацију за промоцију туристичких потенцијала, која је, по њиховим речима, одушевила госте, жири и учеснике такмичења. Ова апликација има за циљ да унапреди туристичку понуду Србије, како би градови и општине на тај начин напредовали, а сама апликација била економски исплатива инвестиција.

Иначе, друго место Сврљижанима обезбедило је наставак такмичења у Хрватској, где ће 16. и 17. априла представник СШ “Душан Тривунац Драгош“ Петар Маринковић учествовати у такмичењу “Пословни изазов западног Балкана“.

Председница општине Јелена Трифуновић каже да је општина увек спремна да подржи труд, рад и залагање за промоцију Сврљига, али и добре идеје које не мањкају код ученика Средње школе у Сврљигу.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг