Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак у Министарству привреде: Решавање проблема сврљишких привредника

На иницијативу народног посланика Милије Милетића, јуче је у Београду одржан састанак у Министарству привреде са министарком привреде Републике Србије, Адријаном Месаровић.

Циљ састанка био је заједничко наступање и решавање проблема сврљишких привредника, који представљају кључну окосницу развоја овог региона.

Милетић је на састанку представио све привреднике који се суочавају са потешкоћама у раду, као и оне који имају планове за проширење својих пословања.

„Министарки Месаровић су представљени проблеми и потребе сврљишких привредника, и надам се да ћемо заједно радити на унапређењу привредног амбијента Сврљига и југоисточне Србије,” истакао је Милетић.

На састанку су посебно истакнути проблеми и потребе фирми као што су „Трилорд”, која запошљава 150 радника у Сврљигу, „Еуроцнофорт југ” која упошљава 105 радника, потом „Златни Тимок”, „Цхеллеба” и других привредних субјеката који су разговарали са народним послаником.

Састанку су присуствовали и председник општине Сврљиг Мирослав Марковић, његов помоћник Марко Миладиновић, те представници фирме „Трилорд” – директор Ранко Јовић и заменик Ненад Јовић.

На крају састанка, министарки Месаровић је упућен позив да посети Сврљиг, обиђе општину са својим сарадницима и упозна се са локалним привредницима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг