Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Inicijativa predsednika opštine

/Svrljig 16.jul 2012.godine/. Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,održao je danas sastanak sa predstavnicima komunlanih  službi- JKPS Svrljig i Direkcije za izgradnju kao i Odseka za komunalne delatnosti, na temu vodosnbedanje Svrljiga.

Treba odmah reći da je vodosnabdevanje u Svrljigu uglavnom  redovno te je ovoga puta bilo govora o blagovremenom sprečavanju nestašica vode kada se kapacitet izvorišta znatno smanji.

Direktnije,predsednik Miletić je zagovornik ideje za trajno rešavanje vodosnabdevanja Svrljiga i okolnih sela, zdravom pijaćom vodom.U svetlu toga razgovarao je sa komunlcima da se oformi stručna ekipa  koja bi sačinila projekat trajnijeg rešenja vodosnabdevanja i rekonstrukcije postrojećeg vodovoda zamenom cevi na primernoj gradskoj mreži  i vodotoku od izvorišta do naseljenih mesta.

Ideja je da se uz postojeće kapacitete- Manojlice i Rumenjaka, ispitaju potencijalni novi izvori vode poput ,,Okoliške brane,, ili bunara.

Naravno, prva faza je izrada projekta sa stručnim proračunima a potom odredjivanje destinacije i obezbedjivanje sredstava,što iz sopstvenih izvora,što od ministarstava ili pomoći donatorskih organizacija a takvih primera već ima u regionu.

Најновије на порталу Општине Сврљиг