Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

КАДРОВСКО ЈАЧАЊЕ ВАТРОГАСНЕ СЛУЖБЕ

Данас је одржана прва у овој години седница Штаба за ванредне ситуације општине Сврљиг којој је председавао командант Милија Милетић. Чланови штаба, једногласно су усвојили извештај о раду за прошлу и предлог плана рада за ову годину о чему је реферисао самостални референт општине на пословима одбране и заштите, Небојша Тричковић.

proba 083
Командант Штаба и предсендик општине Сврљиг Милија Милетић, посебно је инситирао на кадровском јачању ватрогасно-спасилачке службе.
– Пракса је показала да минималан број људи у ватрогасно спасилачкој екипи Сврљига само захваљујући ентузијамзу, одолева и извршава све задатке одговорно. Лети имамо проблема са сушом и бројним пожарима а у зимској сезони смо под снегом, после којег стижу поплаве. У више наврата смо предлагали а сада изричито инсистирама да надлежни у Републици Србији, реално сагледају наше потребе и да се што хитније кадровски ојача ватрогасно-спасилачка служба,нагласио је председник Милетић.

proba 101
Чланови Штаба, у наставку седнице, усвојили су Оперативни план одбране од поплава за 2014. годину и иницирали хитно доволдјење у функцију система за узбуњивање а потом и сагледавање могућности за његово осавремењавање по предлогу Окружног штаба за ванредне ситуације.

Најновије на порталу Општине Сврљиг