Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕАЛИЗАЦИЈА ПО ДОГОВОРУ

Сва јавна предузећа и установе, стартовала су на почетку календарске године перманентним и успешним извршавањем послова из свог делокруга рада, општа је оцена другог у овој години, састанка председника општине Сврљиг Милије Милетића и руководилаца колектива корисника буџетских средстава.

Sa sastanka predsednika sa rukovodiocima ....
– Можемо бити задовољни извршавањем послова и обавеза јавних предузећа и установа, посебно од интереса за грађане, на почетку године али верујем да увек може више и боље. Инсистирам на максималној радној дисциплини и рационализацији. Овде се ми увек договрамо шта треба учинити и како заједнички решавати проблеме. Једно од актуелних питања је продубљивање сарадње Дирекције за изградњу и ЈКСП Сврљиг у циљу заједничког интереса али пре свега брзог и успешног решавање проблема и потреба грађана, оценио је председник Милетић на почетку седнице.

 

Његову оцену потврдили су пристни руководиоци презентирањем извршаних послова и задатака, почев од Дирекције максимално ангажоване на грађи атарских путева и активирањем бунара као алтернативног решења проблема водоснабдевања до основне школе у којој су реновиране учионице за прваке и обновљена трпезарија и мокри чворови. Активности у Центру за социјални рад одвијале су се ну складу са планом за јануар, као и у Средњој школи ’’Душан Тривунац-Драгош’’ Дечијој установи ’’Полетарац’’ и Општинској управи.

 

Помоћник председника општине Марко Младеновић, у наставку састанка, истакао је максимално ангажовање и успешну интервенцију комуналног поредузећа у разћишћавању снежних наноса и зимском одржавању путева уопште али и логистици у обележавању Бадње вечери, Божића, Српске нове године, Богојављења.

 

Дом здравља и даље се рве са кадровским проблемима али рационализацијом посла ниво примарне здравстве заштите успешно се одржава на задовољавајућем нивоу у самој установи али и на терену које покривају медицинске екипе у селима.

 

Центар за туризам, културу и спорт у јануару је имао бројне активности на обележавању Српске нове године, Бадње вечери, Богојављења, приређивању изложбе за Савин дан и припреми књига.

 

Најзад, када је реч о активностима Црвеног крста најављена је скора акција поделе пакета хране најугроженијим домачинствима и појединцима у селима.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг