Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ИЗГРАДЊА МИНИ ЕЛЕКТРАНА

Београд/ Министарка Зорана Михајловић, потписала је у Влади Србије са представницима 20 локалних самоуправа о заједничкој сарадњи за изградњу малих хидроелектрана. У име општине Свлрјиг, споразум је потписао, председник Милија Милетић.

Picture 009

– Са министарком Михајловић, у име Министартсва енергетике, развоја и заштите животне средине, поптисли смо Споразум о међусобној сарадњи у поступку информисања домаћих и страних правних и физичких лица заинтересованих за издавање енергетске дозволе, осносно сагласности. Ова веза између Владе Србије, министаства и локалне саоуправе, неопходна је како би смо могли на локалу што брже и успешније да реализујемо евентуалне инвестиције. Захвални смо надлежном министарству и министарки Михајловић, што смо увршћени међу првима, од око 400 пријављених, за овај пројекат. Реч је наиме о малим електранам снаге 60 мегавати. За нас је ово посебно значајно јер се уз побољшање енергетске ситуације, током изградње ангажују мала исредња предузеча са нашег подручја., значи упошљавамо наше људе. Ми немамо финасијских обавеза. Наша је обавеза да доставимо Министарству енергетике списак слободних локација са основним подацима а оно ће посредовати у даљем поступку. Ми ћемо настојати да у поступку издавање дозволе, када је реч о надлежности општине, будемо посебно ефикасни, рекао је после потписивања председник Милетић.

Pred.Miletich sa min.Mihajlovich
Министарка Михајловић је после потписивања Споразума у Влади Србије, изјавила да ће изградња нових електрана за земљу значити 200 до 250 милиона улагања и нових запошљавања.

Најновије на порталу Општине Сврљиг