Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак Савета за безбедност

У уторак, 6. маја, одржан је други састанак Савета за безбедност општине Сврљиг. Саветом је председавала председница општине Јелена Трифуновић.

На дневном реду, поред усвајања записника са претходног Савета, усвојен је Предлог програма рада Савета за безбедност општине Сврљиг за 2014. годину, а највише речи и конкретних предлога изнето је под тачком Разно.

Програмом рада Савета за безбедност предвиђена су средства за унапређење безбедности саобраћаја на територији општине Сврљиг за: Текуће поправке и одржавање објеката  у висини од 50.000 динара, Изградњу зграда и објеката (набавка опреме за видео надзор) 2.000.000,00 динара и за Машине и опрему (набавка опреме за саобраћај за потребе ПС Сврљиг) 1.050.000,00 динара. Оваква програм коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја једногласно су данас усвојили чланови Савета.

DSC_0289

Заменик председника Савета, начелник Полицијске станице у Сврљигу, Драган Митић, каже да ће средства намењена ПС бити утрошена за набавку теренског возила за потребе Полицијске станице у Сврљигу, за чиме постоји прека потреба. Он је потом изнео низ замерки на рад ЈП Дирекције за изградњу Сврљиг због првенствено због неажурности у постављању вертикалне сигнализације која је предвиђена да се постави марта месеца као и видео надзора на који се чека пуне три године.

Члан Савета, директор ОШ “Добрила Стамболић“, Саша Голубовић, каже да је видео надзор битна ствар и да би након постављања град био безбедан, поготово у данима када се у Сврљигу организују манифестације попут “Белмужијаде“, “Сабора Гајдаша“, “Видовданског турнира у малом фудбалу“, где прође велики број људи.

Видео надзором је планирано да се покрије ужи део града, а на мрежи би биле прикључене и већ постојеће спољне камере са установа и предузећа ради додатне безбедности.

Јелена Трифуновић каже да је потребно донети посебан Закључак који ће обавезати ЈП Дирекцију да у року од 30 или 45 дана реализују и распишу тендере, односно Јавне набавке за предмете који су наведени у Програму Савета.

DSC_0290

Посебно ћемо донети Закључак у којем ћемо затражити од Дирекције да се изјасни по питању ажурирања сигнализације на територији Сврљига, истакла је Трифуновићева.

Иначе, ово је прва седница Савета којом је председавала председница Општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг