Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сврљижани на Међународном пољопривредном сајму

Председник Скупштине општине Сврљиг Небојша Антонијевић обишао је сврљишке пољопривреднике – излагаче стоке на 81. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду. Сајам је посетио и народни посланик и члан Одбора за пољопривреду Републике Србије, Милија Милетић.

Сајам је обележила Изложба пољопривредне механизације и Национална изложба стоке, која се традиционално организује под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

DSC_0186

Сврљижани су, као и протеклих година, били запажени излагачи и за изложена грла уручене су им награде и похвалнице организатора.

– Сврљижани као добри домаћини представили су нашу општину на 81. Међународном сајму пољопривреде. Постали смо препознатљиви по нашим јединственим грлима стоке и доброј храни, што је уједно и циљ овог сајма, поручио је председник СО Небојша Антонијевић.

Пољопривредни сајам у Новом Саду је водећи сајам из области агробизниса на простору Западног Балкана и Југоисточне Европе. У седам сајамских дана сусрећу се и повезују произвођачи, трговци, стручњаци, те је ово још једна својеврсна прилика да Сврљижани представе аутохтону расу и пласирају је на неко од европских тржишта.

Сајам траје до 26. маја.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг