Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак председника општине и директора јавних предузећа и установа

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић данас је одржала редовни састанак са директорима и представницима јавних предузећа и установа – буџетским корисницима.

Извештаје о раду данас су поднели Дејан Милетић – директор ПУ “Полетарац“, Зоран Гавриловић – директор Центра за туризам, културу и спорт, Саша Голубовић – директор ОШ “Добрила Стамболић“, Љубиша Стојковић – секретар СШ “Душан Тривунац Драгош“, Стеван Стојановић – повереницк Црвеног крста Сврљиг, Драган Будимовић – директор Дома здравља, Весна Недељковић – директор Центра за социјални рад, Бранислав Михајловић – директор ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“ и Ђођевић Јован – представник ЈКСП “Сврљиг“ Сврљиг.

Директор сврљишког вртића Дејан Милетић каже да се у овој установи све одвија по плану и у складу са програмом. 

– Завршен је конкурс за пријем деце и обележена је годишњица постојања и рада ПУ “Полетарац“, истакао је Милетић захваљујући се Центру за туризам, културу и спорт и Општини Сврљиг на подршци око организације Дана вртића.

Зоран Гавриловић, директор Центра за туризам, културу и спорт истиче да је у овој установи културе отежано пословање због недовољног броја радника а великог обима посла.

– Културни центар, како га сви зовемо, иако је променио назив, има проблем са недостатком радне снаге у односу на обим посла. Морам споменути да је један радник до сада био на боловању – тренутно је на одмору, један је измештен а остала два раде на пословима одржавања хигијене, тако да нерачунајући књиговођу ова установа буквално функционише са четири радника,заједно са директором, каже Гавриловић.

Што се тиче инфраструктурног дела, у протеклом периоду на згради Центра за културу промењен је део црепа и носеће греде на кровној конструкцији, а идеја је да се у наредном периоду поплоча улаз испред објекта.

Председница општине, Јелена Трифуновић, апеловала је да Центар за културу и Дирекција заједно уђу у поступак реновирања бине у биоскопској сали и поменуте стазе, а такође, да се до краја календарске године промене завесе на бини како би реновирање имало право слику.

Трифуновићева је додала да туризам мора бити један од приоритета економског развоја, те да Центар за туризам, културу и спорт треба што пре направити туристичку понуду која ће обухватити смештајне капацитете са акцентом на промоцију “Белмужијаде“ и остаих манифестација.

Директор Основне школе упознао је присутне да су у току припреме за завшрни испит из математике и српског језика – комбиновани тест, а да је до краја школске године остало још две радне недеље. 

Голубовић је дао предлог да се део старе школе, која је у фази распадања, разруши и на том месту подигну одељења која ће служити за свлачионице и друге потребе, у оквиру балон сале.

2

Љубиша Стојковић, секретар Средње школе, у извештају је навео да се све активности одвијају редовно.

– Задовољни смо организацијом “Матурантске параде“ која је обележена по први пут у Сврљигу. Као и у свим местима у Србији и код нас је ова манифестација обележена скромно и под називом “Минут громогласне тишине“, истакао је Стојковић.

Стеван Стојановић повереник Црвеног крста Сврљиг наводи да ова организација и даље ради на прикупљању хуманитарне помоћи и да се тренутно достављају искључиво средства за хигијену и беби опрема.

Да Дом здравља Сврљиг има техничких проблема у обављању појединих делатности присутне је обавестио директор, Драган Будимовић.

– Тренутно нам је покварен ултра звучни апарат што нам отежава рад, али, тренутно имамо алтернативно решење. Молим грађане да буду стрпљивији, јер сваког тренутка очекујемо да апарат буде враћен Дому здравља, каже Будимовић.

Будимовић додаје да је у току и уградња система за контролу радног времена, а да је недавно завршена и званична интернет презентација Дома здравља која се налази на интернет адреси www.domzdravlja.svrljig.rs .

У Центру за социјални рад се послови одвијају устаљено. У протеклом периоду упућена је помоћ Центру за социјали рад у Параћину у сувој храни и средствима за хигијену, каже Весна Недељковић, директор Центра.

ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“ тренутно ради на изградњи трибина на стадиону Ф.К. “Сврљиг“, у току је завршна фаза бетонирања “Фитнес платоа“, а узајамно се ради на обнављању јавне расвете.

Из Јавног комуналног стамбеног предузећа известили су председника да се све одвија по протоколу и по плану. Нема проблема на водоводу и у водоснабдевању, а ситуација на извориштима је устаљена.

Најновије на порталу Општине Сврљиг