Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 18. редовна седница СО Сврљиг

Одборници локалног парламента усвојили су све тачке дневног реда 18. седнице Скупштине општине Сврљиг која је била заказана за данас.

Између осталих данас су усвојене следеће тачке дневног реда: Предлог Одлуке о усвајању плана генералне регулације Сврљига, Предлог Одлуке о пружању помоћи угроженим подручјима од поплава на територији Републике Србије на терет ненаменског трансфера опредељеног општини Сврљиг за 2014. годину, Предлог оперативног плана одбране од поплава воде другог реда општине Сврљиг за 2014. годину, Предлог одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, као и Предлог Решења о давању сагласности на измене и допуне програма ЈКСП “Сврљиг“ Сврљиг за 2014. годину.

На данашњој седници усвојен је и Извештај о извршењу буџета општине за 2013. годину, као и Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Сврљиг за 2013. годину, иначе, известилац по овим тачкама била је Марина Савић, шеф Одсека за буџет и финансије општине Сврљиг.

Такође, усвојена је Одлука о давању сагласности на кредитно задужење-лизинг за куповину комбинирке са прикључним машинама у износу од 11.000.000 динара без ПДВ-а.

До краја седнице усвојене су и тачке: Предлог Решења о разрешењу председника и чланова Савета за безбедност, Предлог Решења о именовању председника и чланова Савета за безбедност, Предлог Решења о разрешењу председника Комисије за Статут и прописе, Предлог Решења о именовању председника Комисије за Статут и прописе. Усвојен је Предлог Решења о стављању ван снаге Решења о разрешењу чланова Школског одбора Средње стручне школе “Душан Тривунац Драгош“, Предлог Решења о стављању ван снаге Решења о именовању чланова Школског одбора Средње стручне школе “Душан Тривунац Драгош“, Предлог Решења о разрешењу чланова Школског одбора Средње стручне школе “Душан Тривунац Драгош“ и Предлог Репења о именовању чланова Школског одбора Средње стручне школе “Душан Тривунац Драгош“.

Седницу је успешно водио и њоме председавао Небојша Антонијевић – председник СО Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг